Rețete cu carne de vânat

Friptură de caprioară la tavă
Friptură de caprioară la tavă
- 1 pulpa de caprioara – aproximativ 2-3 kilograme de carne, a mea a fost chiar mai mica (sau muschii spatelui, si aceia sunt potriviti pentru friptura)
- marinata: 2 cepe taiate pestisori, 1 telina mica (o bucata de telina), 4-5 boabe de ienibahar, 3 foi de dafin, 1 ramura de rozmarin, 1 ramurica de cimbru, 1 lingura rasa de boabe de piper, 1 lingurita rasa de piper macinat, sare grunjoasa, 1 pahar (150 de mililitri) de vin rosu sec, apa rece cat e nevoie
- 100 de grame de slanina afumata, 3 catei mari de usturoi
- 1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina mica (1 felie dintr-o telina mai mare)
- 2 foi de dafin, 3 ramuri de cimbru, 1 fir de rozmarin
- 3-4 linguri de ulei de masline extravirgin, putina apa calda, sare, piper
- sosul: legumele si sosul alaturi de care s-a fript carnea, 2 linguri de sos worchester, 1/2 de pahar de vin rosu sec, 1 catel de usturoi zdrobit fin, 1 lingura de jeleu de fructe (gem fin, fara bucati de pulpa) la alegere: caise, piersici, macese etc., sare si piper dupa gust

Bogracs – rețetă ungurească la ceaun
Bogracs – rețetă ungurească la ceaun
- 800 de grame – 1 kil de ceapa
- 1,5 de carne (pulpa frumos fasonata) taiata in cuburi, de porc si de vita, in cazul meu 500 grame pulpa impanata de porc si 900 de grame pulpa de mistret
- 1 lingurita de piper
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de chimen
- 2 linguri bune de boia de ardei dulce (sau un amestec de boia dulce cu boia iute, dupa gust)
- 2-3 catei de usturoi
- 250 ml bulion de rosii gros sau ceva pasta de rosii
- 2-3 foi de dafin
- 2-3 linguri de untura de porc
pentru marinadă:
- 200 ml. vin alb sau rosu, sec (dupa preferinta)
- 2 foi de dafin
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- sare și piper