Rețete de chec

Chec cu castane
Ingrediente:
- 250 de grame de piure de castane la pachet (nu din cel la borcan, care e mult mai umed)
- 150 de grame de unt cu 80% grasime, 5 oua, 180 de grame de faina
- 50 de grame zahar brut de trestie (optional, se poate inlocui cu zahar alb, dar cel brut ajuta si la gust si la culoarea frumoasa)
- 180 de grame de zahar
- 1 lingura de extract de vanilie
- 3 grame de praf de copt (asta inseamna o lingurita rasa sau chiar mai putin), 1 praf de sare
- 40 de grame de ciocolata neagra taiata in bucatele (se poate inlocui cu nuci, eu cred ca cel mai nimerite ar fi bucatele de castane glasate, dar nu am avut de unde sa iau o asemenea avutie)
- zahar pudra, ciocolata topita pentru finisat

Chec Raffaello cu cocos si crema de vanilie
Ingrediente:
aluat: 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 350 de grame de faina (recomandarea retetei din care m-am inspirat era sa se foloseasca 1/2 faina de grau dur, daca nu aveti, adaugati o lingura cu varf de faina obisnuita in plus), 1, 1/2 lingurita de praf de copt, 140 de gramed e ciocolata alba, 140 de grame de unt, 250 ml. lapte, 100 de grame de fulgi de cocos, 3 linguri de smantana cu min. 20% continut de grasime
crema de vanilie: 110 ml. de lapte, 5 linguri de zahar, 2 linguri cu varf de amidon alimentar din porumb, 5 galbenusuri, 2 linguri de lapte praf, 2 linguri de extract de vanilie, 2 linguri de mascarpone sau smantana dulce cu min. 20% continut de grasime
glazura: 150 de grame de ciocolata alba (merge si mai multa, mie nu mi-a ajuns sa glazurez decat partea superioara a checului iar restul l-am uns cu miere si am lipit fulgii de cocos pe el), 4 linguri de ulei, 80-100 de grame de fulgi de cocos

Chec
- 200 de grame de unt
- 250 de grame de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 3 oua mari
- 300 de ml. de lapte
- 50 de grame de cacao
- 500 de grame de faina
- 1 plic de praf de copt