Prăjituri și torturi

Tort cu mascarpone cu piersici și zmeură
Tort cu mascarpone cu piersici și zmeură
Ingrediente:
pentru blatul simplu cu vanilie:
- 6 ouă de mărime medie
- 1 praf bun de sare, 1 plic de zahăr vanilat bourbon
- 150 de grame de zahăr, 150 de grame de făină
- 10-15 grame de unt moale + 1 lingură de făină pentru tapetat forma
crema de mascarpone cu frișcă: 500 de grame de brânză mascarpone, 350 de grame de smântână pentru frișcă (conținut minim de 30% grăsime), 50 de grame de zahăr pudră aromatizat cu vanilie, 1 plic de zahăr vanilat bourbon, 1 praf de sare
fructele folosite: 200 de grame de zmeură congelată, 1 compot de piersici (jumătăți, decojite) de 750 ml, 50 de grame de zahăr

Turtă dulce la tavă
Turtă dulce la tavă
Ingrediente:- 250 de grame de miere de albine
- 120 de grame de unt cu 82% grăsime, 5 ouă, 1 linguriță de sare (6 grame)
- 150 de grame de zahăr brun, eu am folosit demerara brut
- 1 plic de zahăr vanilat bourbon, 30 de mililitri de rom (băutură, nu esență)
- 250 grame de nuci măcinate
- 70 grame de coajă de portocală și lămâie confiată
- 50 de grame de stafide, 380 de grame de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (6 grame)
- coajă rasă de la 1 portocală netratată
Amestec de mirodenii pentru turtă dulce, eu l-am pregătit din:
- 1 lingură de scortisoara măcinată, 3 bucăți cuișoare
- 3 păstăi de cardamon, vârf de cuțit de nucșoară rasă

Rulada Pavlova cu zmeură și cremă de mascarpone
Rulada Pavlova cu zmeură și cremă de mascarpone
Ingrediente:
blatul de bezea:
- 5 albușuri, 125 de grame de zahăr tos
- 100 de grame de zahăr pudră vanilat
- 1 lingură de oțet, 1 praf de sare
- 30 de grame de amidon alimentar
- 1 lingură cu vârf (aproximativ 35-40 de grame) de fulgi de migdale
crema de mascarpone:
- 250 de grame de mascarpone
- 200 de grame de smântână pentru frișcă cu minimum 30% grăsime
- 30 de grame de zahăr pudră, 2 linguri de extract de vanilie, 1 praf de sare