PASTE

Spaghete cu chifteluțe
Spaghete cu chifteluțe

Spaghete cu chifteluțe

Ingrediente: 400 de grame de spaghete

  • 400 gr. spaghete, 150 gr. carne tocată de vită sau de porc
  • 150 de grame de carne din cârnat proaspăt – în lipsă, folosiți tot carne tocată
  • 60 de grame de parmezan răzuit (sau grana, sau pecorrino)
  • 60 de grame de miez de pâine
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat fin
  • 1 ou, 25 ml. ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, zdobiți
  • 1 ceapă mică (50-60 de grame), tocată fin
  • 700 de grame de passata de roșii, eu am folosit passata cu legume de la Mutti
  • câteva frunze de busuioc, 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă
  • sare și piper după gust
  • opțional, parmezan pentru răzuit la servire
Paste carbonara
Paste carbonara

Paste carbonara

Ingredinte: 320 g de paste mezze maniche din grâu dur, 160 de grame de guanciale stagionato, 5 gălbenușuri proaspete, 80 de grame de pecorino romano, ras prin răzătoarea mică + încă 2 linguri pentru servire, sare, piper negru măcinat proaspăt, din belșug


Mod de preparare paste carbonara

Am pus pe foc o oală de 4 litri cu apă în care am adăugat 1 lingură rasă de sare. Am curățat mai întâi bucata de guanciale, îndepărtând șoriciul si am tăiat bucata de guanciale în cuburi pe care le-am pus într-o tigaie mare, cu fundul mai gros, fără ulei, deoarece guanciale își va elibera grăsimea, în timpul gătirii. Am spart ouăle am colectat gălbenușurile pe care le pregătim pentru bain-marie. Am bătut gălbenușurile cu telul și am adăugat, treptat, cea mai mare parte din grăsimea obținută de la topirea cubulețelor de guanciale. Am transferat amestecul de gălbenușuri și grăsime deasupra cratiței cu apă fiartă, am redus focul și am amestecat continuu vreo 6-7 minute, cât a fost necesar să ajungă amestecul la 60°C, nu mai mult de 65°C, pentru că există riscul să se taie. Am adăugat pecorino ras și am continuat să amestec până când brânza s-a încorporat în sosul cald de gălbenușuri. Când pastele au fost fierte conform indicațiilor de pe ambalaj, am scurs pastele de apă și le-am adăugat imediat în tigaia în care am prăjit guanciale. Le-am înfierbântat bine, cât să înceapă să sfârâie. În acest moment, am adăugat crema de galbenușuri și piper negru măcinat din belșug. Am amestecat bine și gata, pastele carbonara sunt gata de servire. Poftă bună!

Macaroane cu brânză la cuptor

  • 500 de grame de paste scurte (maccheroni, cornetti sau penne, de preferință)
  • 60 de grame de unt cu 82% grăsime
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 50 de grame de făină
  • 500 ml. lapte gras
  • sare și piper alb
  • 300 de grame de brânzeturi (de un singur tip sau în amestec) care se topesc frumos, eu am folosit 150 de grame de cheddar ras și 150 de grame de mozzarella maturată (baton)
  • opțional: 1 ceapă mică, 1 lingură cu vârf de muștar de Dijon, un strop de nucșoară, pesmet, bacon etc
  • Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți