Paste carbonara
Ingredinte: 320 g de paste mezze maniche din grâu dur, 160 de grame de guanciale stagionato, 5 gălbenușuri proaspete, 80 de grame de pecorino romano, ras prin răzătoarea mică + încă 2 linguri pentru servire, sare, piper negru măcinat proaspăt, din belșug
Mod de preparare paste carbonara
Am pus pe foc o oală de 4 litri cu apă în care am adăugat 1 lingură rasă de
sare. Am curățat mai întâi bucata de guanciale, îndepărtând șoriciul si am tăiat bucata de guanciale în cuburi pe care le-am pus într-o tigaie mare, cu fundul mai gros, fără ulei, deoarece guanciale își va elibera
grăsimea, în timpul gătirii. Am spart ouăle am colectat gălbenușurile pe care le pregătim pentru bain-marie. Am bătut gălbenușurile cu telul și am adăugat, treptat, cea mai mare
parte din grăsimea obținută de la topirea cubulețelor de guanciale.
Am transferat amestecul de gălbenușuri și grăsime deasupra cratiței cu
apă fiartă, am redus focul și am amestecat continuu vreo 6-7 minute, cât
a fost necesar să ajungă amestecul la 60°C, nu mai mult de 65°C, pentru
că există riscul să se taie. Am adăugat pecorino ras și am continuat să amestec până când brânza s-a încorporat în sosul cald de gălbenușuri.
Când pastele au fost fierte conform indicațiilor de pe ambalaj, am scurs pastele de apă și le-am adăugat
imediat în tigaia în care am prăjit guanciale. Le-am înfierbântat bine,
cât să înceapă să sfârâie.
În acest moment, am adăugat crema de galbenușuri și piper negru măcinat din belșug.
Am amestecat bine și gata, pastele carbonara sunt gata de servire. Poftă bună!