Fursecuri

Fursecuri ”Paleuri” cu cremă de ciocolată
Fursecuri "Paleuri" cu cremă de ciocolată
Ingrediente:
fursecuri:
- 200 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 200 de grame de zahăr pudră
- 4 ouă întregi, 300 de grame de făină
- 1 lingură extract (sau esență) de vanilie
- 1 plic de zahăr vanilat, 1 praf de sare
crema ganache de ciocolată:
- 200 grame de smântână pentru frișcă
- 100 de grame de ciocolată cu 70% cacao
decorul de ciocolată:
- 100 de grame de ciocolată cu 70% cacao

Cornulețe fragede cu unt și smântână – umplute cu nucă și gem
Cornulețe fragede cu unt și smântână – umplute cu nucă și gem
Ingrediente:
aluatul fraged cu unt și smântână
- 150 de grame de unt cu 82% grăsime
- 300 de grame de făină 000 (+ 1, maximum 2 linguri și încă ceva pentru presărat planul de lucru)
- 1 ou, 100 de grame de smântână fermentată cu 25% grăsime
- 1 plic de zahăr vanilat, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 1 praf bun de sare (3 grame)
umplutura: 200-250 de grame de gem acrișor, 120 de grame de nucă măcinată (eu am prăjit ușor nuca înainte de o măcina)
pentru finisat: 100 de grame de zahăr pudră vanilat

Fursecuri steluțe cu scorțișoară
Fursecuri steluțe cu scorțișoară
Ingrediente:
compoziția pentru fursecuri:
- 80 de grame (3 bucăți) albuș crud
- 250 de grame de zahăr
- 1 praf de sare
- 275 de grame de migdale măcinate fin
- 1 linguriță de scorțișoară
glazură royal icing:
- 1 albuș crud
- 100 g zahar pudra
- 1 lingură (20-30 ml) de zeamă de lămâie