Deserturi de casă

Clătite cu mere rase
Clătite cu mere rase
Ingrediente:- 3 mere de mărime medie (450 de grame) din care au rezultat 300 de grame de mere rase
- 150 de grame de făină, 1 linguriță de scorțișoară
- 3 ouă de mărime medie, 200 de mililitri de lapte
- 1 lingură de extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
- 1 praf bun de sare
- 20 de militri de ulei
- aproximativ 25 de grame de unt topit, în amestec cu 1 lingură de ulei, pentru prăjire
- zahăr pudră și/sau miere/sirop pentru servire

Minciunele – uscățele
Minciunele – uscățele
Ingrediente:- 1 ou
- 1 gălbenuș
- 50 de grame de smântână cu minimum 20% grăsime
- 20 de grame de unt cu 82% grăsime
- 10 ml rom (nu esență, ci chiar rom)
- 1 praf de sare
- coajă rasă de la 1 lămâie mică (doar partea galbenă)
- 1 plic de zahăr vanilat
- 200-230 de grame de făină + 1-2 linguri pentru presărat
- ulei din abundență pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru presărat

Gogoși cu brânză de vaci
Gogoși cu brânză de vaci
Ingrediente:- 250 de grame de brânză de vaci
- 250 de grame de făină (tip 550 am folosit eu)
- 2 ouă
- 125 de grame de zahăr
- 1 praf bun de sare
- 1 plic de zahăr vanilat/extract de vanilie
- coaja rasă fin de la ½ de lămâie (doar partea galbenă)
- 5 grame de praf de copt (½ de pliculeț)
- ulei pentru prăjit din abundență
- zahăr pudră sau zahăr crista fin (ce preferați) pentru finisat