Ciorbe și supe

Rețete de ciorbe: ciorba de perișoare, ciorbă de burtă, ciorbă de văcuță, ciorbă rădăuțeană

Rețete de supe: supă de pui cu tăiței, supa de pui cu găluște

Supă de pui cu găluște

Ingrediente:

  • 5 – 2 kg. carne de pui cu os (spate, gat, labe, aripi, pulpe)
  • 3 morcovi mari
  • albitura dupa gust si continutul șpaisului (cămării): telina, radacina de patrunjel, pastarnac, 200 – 250 de grame in total
  • 1 ceapa mare
  • sare si piper
  • patrunjel verde pentru presarat

galuste de gris (galustele din ingredientele de mai jos ajung pentru 4 portii)

  • 1 ou mare
  • 60 de grame de gris
  • 1 praf de sare

Ciorbă rădăuțeană
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Ingrediente:

  • piept de pui mare, cu tot cu piele și os (800 de grame – 1 kilogram)
  • 2 cepe mijlocii sau una mare (au avut împreună 100 de grame)
  • 3 morcovi potriviți (250 de grame)
  • 50-60 de grame rădăcină de țelină (2 felii)
  • 1 ardei gras mare
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 6-8 boabe de piper
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4 gălbenușuri proaspete
  • 400-500 de grame de smântână cu 20% grăsime
  • 50 de grame de făină sau 30 de grame de amidon
  • 40-50 ml. de oțet de vin alb sau de mere (6-9°)
  • sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust)
  • Ciorbă de fasole cu tarhon și afumătură
    Ciorbă de fasole cu tarhon și afumătură

    Ciorbă de fasole cu tarhon și afumătură

    Ingrediente:
    • 400 de grame de fasole boabe
    • 400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, sunca de casa, scaricica etc.)
    • 2 cepe
    • 2 morcovi buni
    • 1 pastarnac
    • 1 radacina de patrunjel
    • telina cat 1 ou mic
    • 2 catei de usturoi
    • 1 ardei (optional)
    • 400 de ml. de bulion de rosii concentrat
    • 2-3 foi de dafin
    • 1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
    • 3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
    • sare si piper
    • optional: otet de mere pentru inacrit
    Ciorbă de legume a la grec
    Ciorbă de legume a la grec

    Ciorbă de legume a la grec

    • 2 morcovi mărișori (cam 300 de grame)
    • 100 de grame de ceapă (1 bucată, mare)
    • 100 de grame de rădăcină de țelină
    • 1 ardei gras (de ce culoare aveți/vă place, eu am folosit unul alb-gălbui, de 160 de grame)
    • 50 de mililitri de ulei de măsline (se poate folosi și ulei de floarea soarelui)
    • 200-250 de grame de conopidă
    • 200 de grame de fasole verde (am folosit din cea congelată, tăiată în bucăți de aproximativ 3 cm)
    • 200-250 de grame de dovlecel (1 bucată, micuț)
    • 200 de grame de cartofi (din cei ceruiți, mai tari)
    • 200 de grame de roșii opărite și decojite (sau roșii în suc propriu, din conservă)
    • 1 legătură de pătrunjel verde
    • sare și piper după gust
    • 2-2,5 litri de apă fierbinte
    • 3 gălbenușuri proaspete
    • 200 de grame de smântână pentru gătit cu grăsime de 20% sau aceeași cantitate de iaurt grecesc cu 12% grăsime
    • zeama de la ½-1 lămâie (după cât de acră preferați ciorba)
    Supă cremă de legume (de post)
    Supă cremă de legume (de post)

    Supă cremă de legume (de post)

    Ingrediente:
    • 30 ml. ulei
    • 1 ceapă
    • 1- 2 căței de usturoi
    • 1 – 2 cartofi
    • 1 – 2 morcovi
    • 1/4 țelină albă
    • 1 gulie
    • 1 păstârnac
    • alte legume sau resturi de legume pe care le avem la îndemână: conopidă. ardei gras verde etc.
    • legume de culoare verde: frunze de spanac, leurdă, broccoli.
    • legume de culoare roșie: sfecla roșie, ardeiul gras roșu sau ardeiul kapia
    • 1/2 linguriță chimen măcinat, se poate înlocui cu alte condimente după gust: nucșoară, coriandru, paprika, curcuma
    • 15 gr. ghimbir ras (opțional)
    • câteva fire verdeață la alegere: busuioc, cimbru, pătrunjel, mărar
    • 2 l. apă sau supă de legume clară

    Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți