Rețete cu carne de vită

Rasol de vită la cuptor, cu legume și vin roșu
Rasol de vită la cuptor, cu legume și vin roșu
Ingrediente:- 6 felii de rasol de mânzat (tăuraș) sau vită matură, doar să nu depășească greutatea de câte 300-350 gr./bucată
- 2 linguri de făină, sare și piper proaspăt râșnit după gust
- 50 ml. ulei de măsline + 1 lingură pentru ciuperci, 2 căței de usturoi
- 1 ceapă de mărime medie (80-100 de grame)
- 2 morcovi (cam 100 de grame), 1 tijă de țelină apio
- 250 de grame pulpă de roșii în cuburi (proaspătă sau din conservă)
- 300 ml. vin roșu
- 1 litru de supă concentrată de pui sau de vită
- 2 frunze de dafin, 2 ramuri de rozmarin (opțional)
- 600 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit hribi dar merg bine și champinion)
- opțional: 6 felii de bacon crocant

Salata de boeuf
Salata de boeuf
Ingrediente:- 700 de grame rasol de vită sau alt tip de carne de vită cu os (de exemplu coaste inferioare)
- 350 de grame de morcovi (3 morcovi medii)
- 500 de grame de cartofi
- 150 de grame de rădăcină de păstârnac
- 100 de grame de rădăcină de țelină
- 100 de grame de rădăcină de pătrunjel
- 150 de grame de ceapă (2 cepe medii)
- 100 de grame de mazăre boabe (proaspătă, congelată sau din conservă)
- 150 de grame de castraveciori murați în oțet
- 250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor
- zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)
- 50 de grame de muștar
- sare și piper alb

Mititei