Rețete cu carne de vită

Rasol de vită la cuptor, cu legume și vin roșu
Rasol de vită la cuptor, cu legume și vin roșu

Rasol de vită la cuptor, cu legume și vin roșu

Ingrediente:
  • 6 felii de rasol de mânzat (tăuraș) sau vită matură, doar să nu depășească greutatea de câte 300-350 gr./bucată
  • 2 linguri de făină, sare și piper proaspăt râșnit după gust
  • 50 ml. ulei de măsline + 1 lingură pentru ciuperci, 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă de mărime medie (80-100 de grame)
  • 2 morcovi (cam 100 de grame), 1 tijă de țelină apio
  • 250 de grame pulpă de roșii în cuburi (proaspătă sau din conservă)
  • 300 ml. vin roșu
  • 1 litru de supă concentrată de pui sau de vită
  • 2 frunze de dafin, 2 ramuri de rozmarin (opțional)
  • 600 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit hribi dar merg bine și champinion)
  • opțional: 6 felii de bacon crocant
Salata de boeuf
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Ingrediente:
  • 700 de grame rasol de vită sau alt tip de carne de vită cu os (de exemplu coaste inferioare)
  • 350 de grame de morcovi (3 morcovi medii)
  • 500 de grame de cartofi
  • 150 de grame de rădăcină de păstârnac
  • 100 de grame de rădăcină de țelină
  • 100 de grame de rădăcină de pătrunjel
  • 150 de grame de ceapă (2 cepe medii)
  • 100 de grame de mazăre boabe (proaspătă, congelată sau din conservă)
  • 150 de grame de castraveciori murați în oțet
  • 250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor
  • zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)
  • 50 de grame de muștar
  • sare și piper alb
Mititei
Mititei

Mititei

Ingrediente:
  • 800 de grame carne de vita de buna calitate, de vacă matură, nu de vițel, curatata de pielite si tendoane dar nu si de grasime
  • 400 de grame de carne de porc mai grasa, sau aceeasi cantitate de oaie (mai grasuta si ea)
  • 250 ml. supa concentrata de vita (o supa degresata din oase de vita, nesarata)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat
  • 20-25 de grame de sare (cu ceva mai putina sau mai multa, dupa cat de sarat va place)
  • 1 lingurita de piper negru proaspat rasnit
  • 1 lingura de cimbru uscat (sau proaspat)
  • optional: 1 lingurita rasa de enibahar fin macinat
  • optional: 1 lingurita paprika dulce de buna calitate
  • Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți