Rețete cu carne de pui

Ardei umpluți cu carne de pui în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne de pui în sos de roșii
Ingrediente:- 8 ardei grași, ai mei au fost mărișori, cam de 100-110 grame/bucată, dacă aveți ardei mai mici, va fi nevoie de mai mulți, poate 12-13 bucăți pt. un gramaj mediu de 75-80 gr/bucată
- 700 de grame de pulpe de pui fără os și piele
- 120 de grame de ceapă (1 ceapă mare sau 2 mai mici)
- 70 de grame de orez
- 1 legătură de mărar
- 1 linguriță rasă de piper măcinat
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)
- 2 frunze de dafin
- 700 ml. de passata de tomate sau roșii proaspete opărite și decojite, rase pe răzătoarea cu găuri mari
- opțional, 4 roșii cherry
- opțional, 1 lingură de făină
- opțional, 1 linguriță de zahăr, pentru a echilibra aciditatea roșiilor

Șnițel din piept de pui în pesmet
Șnițel din piept de pui în pesmet
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui fără os și piele, întreg sau gata feliat
- 3 ouă
- sare și piper
- făină
- pesmet
- ulei/ulei și unt/untură de porc pentru prăjit șnițelul, să fie din belșug, minimum jumătate de litru de grăsime

Pilaf de orez cu pui
Pilaf de orez cu pui
Ingrediente:- 1,5 kg. bucati de carne de pui cu tot cu os (pulpe, aripi etc.)
- 1, 1/2 cana (de 250 ml.) de orez cu bob rotund
- 1 ceapa mare
- 1 catel de usturoi
- 1 tija de telina
- 1-2 ardei grasi albi
- 2 morcovi medii
- 2 rosii medii sau 75 de ml. de bulion
- 100 de ml. de ulei
- 2 frunze de dafin
- verdeata (patrunjel)
- sare si piper