Rețete cu carne de pui

Ardei umpluți cu carne de pui în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne de pui în sos de roșii

Ardei umpluți cu carne de pui în sos de roșii

Ingrediente:
  • 8 ardei grași, ai mei au fost mărișori, cam de 100-110 grame/bucată, dacă aveți ardei mai mici, va fi nevoie de mai mulți, poate 12-13 bucăți pt. un gramaj mediu de 75-80 gr/bucată
  • 700 de grame de pulpe de pui fără os și piele
  • 120 de grame de ceapă (1 ceapă mare sau 2 mai mici)
  • 70 de grame de orez
  • 1 legătură de mărar
  • 1 linguriță rasă de piper măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)
  • 2 frunze de dafin
  • 700 ml. de passata de tomate sau roșii proaspete opărite și decojite, rase pe răzătoarea cu găuri mari
  • opțional, 4 roșii cherry
  • opțional, 1 lingură de făină
  • opțional, 1 linguriță de zahăr, pentru a echilibra aciditatea roșiilor
Șnițel din piept de pui în pesmet
Șnițel din piept de pui în pesmet

Șnițel din piept de pui în pesmet

Ingrediente:


  • 1 kg piept de pui fără os și piele, întreg sau gata feliat
  • 3 ouă
  • sare și piper
  • făină
  • pesmet
  • ulei/ulei și unt/untură de porc pentru prăjit șnițelul, să fie din belșug, minimum jumătate de litru de grăsime
Pilaf de orez cu pui
Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu pui

Ingrediente:
  • 1,5 kg. bucati de carne de pui cu tot cu os (pulpe, aripi etc.)
  • 1, 1/2 cana (de 250 ml.) de orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 tija de telina
  • 1-2 ardei grasi albi
  • 2 morcovi medii
  • 2 rosii medii sau 75 de ml. de bulion
  • 100 de ml. de ulei
  • 2 frunze de dafin
  • verdeata (patrunjel)
  • sare si piper
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți