Rețete cu carne de porc

Cotlet de porc la tigaie
Cotlet de porc la tigaie

Cotlet de porc la tigaie


Ingrediente:

  • 2 felii de cotlet de porc cu os, cam de 300 de grame/bucată
  • zeama de la o portocală/lămâie/un pahar de vin alb/suc de mere acrișoare proaspăt stors etc. + apă până la atingerea cantității de lichid de 500 ml.
  • 40 de grame de sare grunjoasă
  • piper măcinat proaspăt
  • 30 de grame de unt
  • 2 căței de usturoi
  • cimbru, rozmarin (opțional)
Coaste de porc la grătar cu marinadă picantă
Coaste de porc la grătar cu marinadă picantă

Coaste de porc la grătar cu marinadă picantă

Ingrediente:
  • 1,5 kg coaste de porc, grosuțe și cărnoase, tăiate perpendicular pe os la o lățime de 18-20 cm.
  • 3 căței de usturoi, ½ dintr-o ceapă mică
  • 1 linguriță boabe de muștar, ½ linguriță semințe de fenicul
  • ½ linguriță semințe de chimen, ½ linguriță semințe de coriandru
  • ½ linguriță paprika afumată, 1 linguriță de piper măcinat
  • 1 linguriță paprika dulce, 2 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură rasă de sare grunjoasă
  • 4-5 linguri de TABASCO® Chipotle sos ardei roșu
  • 1-2 linguri de ulei
Sarmale tradiționale în foi de varză murată
Sarmale tradiționale în foi de varză murată

Sarmale tradiționale în foi de varză murată

Ingrediente:


  • 1 – 1,5 kg. de carne de porc (gata macinata sau puteti sa o macinati voi)
  • 1 – 1,5 kg. varza murata (sau chiar ceva mai multa, in functie de calitatea foilor)
  • 2 – 3 cepe
  • 50 de ml. de ulei
  • 150 de ml. de orez (o ceasca), preferabil din cel cu bobul rotund, mai bogat in amidon
  • 150 ml. apa calduta
  • 1 legatura de marar verde
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 3 foi de dafin
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți