Rețete cu carne de porc

Cotlet de porc la tigaie
Cotlet de porc la tigaie
Ingrediente:
- 2 felii de cotlet de porc cu os, cam de 300 de grame/bucată
- zeama de la o portocală/lămâie/un pahar de vin alb/suc de mere acrișoare proaspăt stors etc. + apă până la atingerea cantității de lichid de 500 ml.
- 40 de grame de sare grunjoasă
- piper măcinat proaspăt
- 30 de grame de unt
- 2 căței de usturoi
- cimbru, rozmarin (opțional)

Coaste de porc la grătar cu marinadă picantă
Coaste de porc la grătar cu marinadă picantă
Ingrediente:- 1,5 kg coaste de porc, grosuțe și cărnoase, tăiate perpendicular pe os la o lățime de 18-20 cm.
- 3 căței de usturoi, ½ dintr-o ceapă mică
- 1 linguriță boabe de muștar, ½ linguriță semințe de fenicul
- ½ linguriță semințe de chimen, ½ linguriță semințe de coriandru
- ½ linguriță paprika afumată, 1 linguriță de piper măcinat
- 1 linguriță paprika dulce, 2 linguri de zahăr brun
- 1 lingură rasă de sare grunjoasă
- 4-5 linguri de TABASCO® Chipotle sos ardei roșu
- 1-2 linguri de ulei

Sarmale tradiționale în foi de varză murată
Sarmale tradiționale în foi de varză murată
Ingrediente:
- 1 – 1,5 kg. de carne de porc (gata macinata sau puteti sa o macinati voi)
- 1 – 1,5 kg. varza murata (sau chiar ceva mai multa, in functie de calitatea foilor)
- 2 – 3 cepe
- 50 de ml. de ulei
- 150 de ml. de orez (o ceasca), preferabil din cel cu bobul rotund, mai bogat in amidon
- 150 ml. apa calduta
- 1 legatura de marar verde
- 4-5 crengute de cimbru
- 3 foi de dafin