Rețete cu carne de iepure

Stufat de iepure
Stufat de iepure
Ingrediente:- 1,5 kg. carne de iepure cu os, porționată în bucăți potrivite (la fel de bine se poate folosi carnea de miel, curățată de pielițe și grăsime sau carnea de pui)
- 5 legături de ceapă verde
- 4 legături de usturoi verde
- 3 linguri + 1 linguriță de ulei
- 150 ml. vin roșu sec
- 350 ml. de passata de roșii sau bulion de casă consistent
- 200 ml. supă de pui (sau apă fierbinte)
- 1 legătură de pătrunjel verde tocat (sau 1/2 legătură pătrunjel și 1/2 legătură mărar)
- sare și piper din belșug

Iepure marinat în vin, la tavă
Iepure marinat în vin, la tavă
Ingrediente:
- 1 iepure
- 1 litru de vin rosu, sec
- sare, piper
- 2 cepe taiate pestisorifrunza de dafin
- 3 catei de usturoi zdrobiti
Iepurele l-am transat, l-am asezat intr-un vas incapator si am turnat marinata peste el, lasandu-l la frigider peste noapte.